STING TL 2000 CARBON

Mar 17th, 2012 | By | Category: Ultralahko letalstvo

Sting je letalo Češkega podjetja TL- Ultralight, ki je začelo s proizvodnjo luksuznih ultralahkih letal leta 1990. Letalo navdušuje s svojimi linijami prav tako tudi s svojimi sposobnostmi. Sting TL 2000 Carbon je letalo, ki je zgrajeno popolnoma iz kompozitnih materialov. S svojo konstrukcijo in natančno izdelavo omogoča visoko stopnjo varnosti in dolgo življensko dobo.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sting TL 2000 je bil načrtovan za doseganje visokih hitrosti in je eno izmed hitrejših ultralahkih letal. Njegova največja hitrost v vodoravnem letu je 270km/h. Sting zmore velik razpon hitrosti in sicer od minimalne, ki je 63 km/h vse do maksimalne (VNE) 305km/h kar daje pilotu možnost, da leti znotraj svojih sposobnosti. Sting je opremljen tudi z reševalnim padalom, ki v primeru sile reši življenje.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sting ima za pristajanje in vzletanje na kratkih travnatih, betonskih in asfaltnih stezah zelo efektivna zakrilca, ki v kombinaciji z izkušenim pilotom omogoča kratke vzletne in pristajalne zmožnosti.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posebno zasnovana panoramska in prostorna kabina omogoča 360 stopinjski pogled ter nizko raven hrupa kar pilotu daje občutek neizmerne svobode. Kabina v hladnih zimskih dneh omogoča gretje z dodatnim grelcem kabine s svojo velikostjo pa omogoča pilotu in sopotniku prijetno potovanje tudi na daljših rutah. Pokrov kabine se odpira navzgor in naprej kar omogoča pilotu preprost vstop preko krila.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Letalske ročice in stikala so ergonomsko nameščeni to pa omogoča njihovo uporabo v vseh režimih letenja.

 

 

Letenje s Stingom je res pravi užitek zato vas vabimo, da ga preizkusite tudi sami v Letalskem centru Maribor. Prijavite se na informativni polet – tukaj

Tags: , ,

Leave a Comment