Slovenska letalska frazologija – novost!

Nov 1st, 2016 | By | Category: Jadralno letalstvo, Letalstvo, Motorno Letenje

Pozdravljeni,

sporočamo vam, da je Agencija za civilno letalstvo, skladno z Operativno-tehnično zahtevo o uporabi in preverjanju znanja slovenskega jezika v civilnem letalstvu (Uradni list RS, št. 1/2016), ki nalaga Agenciji, da odobri  objektivni postopek ocenjevanja frazeologije VFR v slovenskem jeziku, izdelala spletni test znanja letalske frazeologije v slovenskem jeziku.

Imetniki licenc, ki imajo vpisano jezikovno pooblastilo za izvajanje radiotelefonskih komunikacij v slovenskem jeziku in želijo to pooblastilo ohraniti, morajo opraviti preverjanje znanja standardne frazeologije za vizualno letenje v slovenskem jeziku.

Na spletni povezavi http://vfr.caa.si/ oziroma na spletni strani Agencije www.caa.si najdete podrobne informacije v zvezi s pripravo na preverjanje in opravljanjem testa. Informacije vsebujejo povezavi na Frazeologijo VFR in Priročnik o uporabi frazeologije v slovenskem jeziku. Namen zbornika predpisanih fraz in priročnika je standardizacija uporabe frazeologije v slovenskem jeziku, pri njuni izdelavi pa so bila uporabljena objavljena učna gradiva in ICAO standardna frazeologija.

Dostop do spletnega testa bo omogočen do 31.12.2016, zato imetnike licenc z jezikovnim pooblastilo za izvajanje radiotelefonskih komunikacij v slovenskem jeziku pozivamo, da preverjanje znanja opravijo do tega dne. Po tem datumu bodo lahko imetniki opravljali test na Agenciji za civilno letalstvo.

Tags:

Leave a Comment