Informativni let z jadralnim letalom

Apr 2nd, 2012 | By | Category: Jadralno letalstvo

 

Kako poteka informativni let z jadralnim letalom?

Informativni let z jadralnim letalom poteka pod okriljem izkušenih pilotov letalske šole letalskega centra Maribor. Kandidatu/tki izkušeni inštruktorji predstavijo  potek jadralnega dne letalskega centra Maribor.

 

 

Kandidat/tka spozna pripravo jadralnega letala na polet. Seznani se z uporabo reševalnega padala, ki je obvezni del opreme pri jadralnih letalih. Sledi spoznavanje krmilnih površin. Kandidat/tka poizkusi krmiliti z rokami in z nogami letalo na tleh, kar bistveno olajša prve premike palice in pedal v zraku. Sledi priprava vlečne vrvi. Vlečno letalo je že pripravljeno. Inštruktor poduči kandidate o poteku letenja v aerozapregi.   Sledi štart oziroma poletanje. Kandidat/tka drži krmilo v rokah in krmili letalo tudi v aerozapregi.

Sledi nekaj krogov nad letališčem, kjer kandidat/tka spoznava krmiljenje letala v letu. Sledi polet v šolski krog in priprava na pristanek. Po pristanku se letalo pripravi na ponovni štart za naslednjega potnika. Inštruktorji z veseljem odgovarjajo na radovedna vprašanja tudi po končanem letenju saj prvi leti vedno pustijo pravi pečat.

 

Potek informativnega leta si lahko ogledate na spodnji povezavi.

Leave a Comment