LC Maribor – največji letalski center v Sloveniji

 

 

 

 

 

 

 

 

Biti član največjega letalskega centra v Sloveniji ima številne prednosti!

Ultralahko letenje

1.) Zelo pošteno obračunavanje ur letenja; let se vam prične šteti takoj, ko vzletite oz. se odlepite od tal in ko pristanete se ura vstavi. Večina letalskih klubov obračunava letenje od začetnega zagona in do ugašanja motorja.  To je ogromna prednost pred ostalimi klubi saj te lahko kontrola letenja zaradi IFR prileta oziroma iz drugih razlogov na tleh zadrži tudi nekaj 10 minut… Pozimi se ogrevanje motorja na tleh izvaja dlje časa kot poleti.

2.) Šolanje v kontroliranem zračnem prostoru CTR LJMB,  kar vam bo omogočalo letenje po celi evropi.

3.) Vaše šolanje in lete zavajate v poseben elektronski sistem, kjer imate v vsakem trenutku vpogled v vaš nalet v finančno stanje na vašem letalskem računu, opravite rezervacijo letal itd. Sistem je tehnološko zelo dovršen, ter zelo prijazen in enostaven za uporabnika.

4.) Letala so zelo vzdrževana in redno servisirana, tako, da ne boste imeli težav, ko boste želeli leteti.

5.) Vrhunski učitelji letenja

6.) Preživljanje časa na letališču je zelo prijetno, v sklopu LCM deluje tudi letalski bar, kjer boste v miru spili kavco in se pogovorili s številnimi piloti, ki so vedno prisotni na letališču.

Jadralno Letenje

1.)  Ker imamo najmodernejša šolska letala v Sloveniji in ker je jadralno letenje v LCM zelo dostopno.

3.) Vaše šolanje in lete zavajate v poseben elektronski sistem, kjer imate v vsakem trenutku vpogled v vaš nalet, imate vpogled v finančno stanje na vašem letalskem računu, sistem je tehnološko zelo dovršen, ter zelo prijazen in enostaven do uporabnika.

4.) Letala so zelo lepo vzdrževana in redno servisiranja, tako, da ne boste imeli težav, ko boste želeli leteti. Letala so večino časa pripravljena za letenje.

5.) Učili vas bodo vrhunski učitelji letenja

6.) Preživljanje časa na letališču vam bo zelo prijetno, na letališču je super  letalski lokal, kjer boste v prijetni družbi letalcev doživljali lepe trenutke.

7.) Ker se mariborski  jadralci vsako leto odpravimo na letenje tudi v tujino (Slovaška, Madžarska,…).

Motorno Letenje

1.) Mariborsko letališče (oznaka LJMB) ponuja izvrstne pogoje za šolanje, ki si jih drugje po Sloveniji in tujini skorajda ne morejo zamisliti. Mednarodno letališče z dolgo asfaltno in travnato vzletno-pristajalno stezo ter kontrolni stolp s poklicnim kontrolorjem letenja na eni strani ter domala nič prometa potniških letal (z izjemo šolanj) na drugi strani sta zagotovilo za najbolje izkoriščen čas letenja.

2.) Najnižje klubske cene letenja v Sloveniji ter hkrati obračunavanje časa letenja od vzletanja do pristanjanja in ne od zagona do izklopa motorja, kot je to običajno v drugih letalskih šolah. Gretje motorja vas ne stane ni.

3.) Ker letite na letalih Letalskega Centra, ste oproščeni plačevanja pristajalnih taks na mariborskem letališču.

4.) Širok nabor izkušenih inštruktorjev letenja, mnogi od njih so poklicni piloti v slovenski vojski ali letalskih družbah.

5.) Servis letal, ki skrbi tudi za celotno klubsko floto.

6.) Raznolika flota motornih letal, tudi za šolanje je mogoče izbirati med več tipi letal, sicer pa so na voljo dvo-, štiri in celo šestsedežna letala.

7.) Prijetno okolje, tudi za preživljanje prostega časa.

8.) Ko opravite licenco za motornega pilota, imate v klubu tudi možnost letenja z ultralahkim letali. Licenca motornega pilota vam to omogoča.