Učitelj Jadralnega in Ultralahkega letenja, Robert Hriberšek

Apr 20th, 2012 | By | Category: Jadralno letalstvo, Ultralahko letalstvo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Učitelj in pilot, Robert Hriberšek se je že pri svojih rosnih 17. letih pridružil letalskemu Centru Maribor, prav toliko let pa je že zvest član največjega letalsekga centra v Sloveniji. Od takrat naprej, se je Robertu življenje obrnilo na glavo, saj še vedno ogromno svojega prostega časa vlaga v letalstvo.

Robert ima naletenih več kot 900 ur na različnih jadralnih letalih. Za pilote je izučil zelo veliko število, tako jadralnih, kot tudi ultralahkih pilotov. Njegovi učenci smo mnenja, da je eden najbolših učiteljev, saj nas je s svojimi izkušnjami in znanjem, zelo dobro naučil letalskih veščin. Veliko njegovih učencev, v Jadralni sekciji, dosega zavidanja vredne rezultate na različnih tekmovanjih v Jadralnem letalstvu po vsem svetu.

Robert Hriberšek je tudi predavatelj letalske teorije,  tako jadralnim, kot ultralahkim pilotom, ima zelo rad adrenalin in rad izvaja tudi akrobatske polete z Jadralnim letalom – prijavite se na informativni let in z veseljem vas bo popeljal v svet jadralnih akrobacij.

Lahko ga opišem kot učitelja z veliko mero potrpežljivosti in predvsem poguma, kar botrjuje k temu, da zna kandidate zelo hitro pripraviti na prvi samostojni polet oz. laširanje.

Robert Hriberšek tudi predava letalsko teorijo, tako jadralnim, kot tudi ultralahkim pilotom.

Robert se tudi zelo rad udeležuje različnih tekmovanj v letalstvu in tudi modelarstvu, to pa predvsem zaradi užitka v letenju in druženja, s svojimi, zavidanja vrednimi rezultati, pa se le redko pohvali.

Je zelo dejaven član Letalskega Centra Maribor, svoje redno delo pa opravlja kot učitelj razrednega pouka na Osnovni šoli Martina Konšaka v Mariboru.

Je tudi organizartor letalskega dogodka »Gremo v Luft«, kjer bodo predstavljena vsa letala Letalskega Centra Maribor, namen dogodka pa je pribljižati leralski šport ljudem, predvsem mlajši populaciji. Več o dogodku »Gremo v Luft« izveste TUKAJ.

Učitelja in pilota Hribršek Roberta lahko z vašmi vprašanji o letalski šoli kontaktirate v direktu preko emaila –  robert.hribersek@letalska-sola.si

Bojan Varga – LCM učenec na ultralahkem letalu

Leave a Comment