Novi predpisi in pravila za pilote ultralahkih letalnih naprav 2020 (CAA).

Jan 22nd, 2020 | By | Category: Ultralahko letalstvo

Spoštovani imetniki pilotskih licenc ULN,

obveščamo vas o novih pravilih, ki veljajo in so objavljeni na strani agencije za letalstvo – https://www.caa.si/upload/editor/file/filea3196f2b0f635d1.pdf

Dovoljenje pilota naprave in ohranjanje privilegijev dovoljenja pilota naprave:

Dovoljenje pilota ultralahke letalne naprave nima omejene veljavnosti, zato je vsak imetnik dovoljenja pilota naprave dolžan skrbeti, da v času izvajanja privilegijev dovoljenja pilota naprave ves čas izpolnjuje pogoje za ohranjanje privilegijev dovoljenja na posamezni vrsti naprave. Pogoji za ohranjanje privilegijev dovoljenja pilota naprave veljajo za obdobje zadnjih 24 mesecev.


Ključni pogoji za ohranjanje privilegijev dovoljenja:

  • 12 ur letenja kot vodja zrakoplova (PIC) na posamezni vrsti ultralahke letalne naprave, vključno z 12 vzleti kot vodja zrakoplova (PIC) in 12 pristanki kot vodja zrakoplova (PIC)
  • Kontrolni let z učiteljem letenja na posamezni vrsti ultralahke letalne naprave v trajanju vsaj 45 minut

Imetnik dovoljenja pilota naprave, ki ima privilegije za več vrst naprav, opravi najmanj 4 ure naleta na posamezni vrsti naprave (in tudi kontrolni let z učiteljem letenja na posamezni vrsti letalne naprave).

Zdravstvene zahteve za rekreativno letenje:

Pilot naprave mora izpolnjevati naslednje zdravstvene pogoje:
Opraviti zdravniški pregled, v skladu s predpisi o zdravstvenih zahtevah, ki jih mora izpolnjevati voznik motornega vozila kategorije B, kar izkaže z zdravniškim spričevalom o opravljenem zdravstvenem pregledu kandidata za voznika


ali


opraviti zdravniški pregled za razred LAPL, razred 2 ali razred 1, v skladu z zdravstvenimi zahtevami, ki so določene s Prilogo IV Uredbe (EU) št. 1178/2011.

PRENESITE CELOTNI PRAVILNIK ULN 2020 CAA

Tags: , , , , ,

Leave a Comment