Aro služba se zapira, odpira se eAro za elektronsko oddajo FlightPlana

Okt 21st, 2013 | By | Category: Letalstvo, Motorno Letenje, Ultralahko letalstvo

earo

Oddaja flight plana preko interneta ali mobilnega telefona

Zasledili smo informacijo, da naj bi se zgodila Centralizacija služb zrakoplovnih informacij (ARO), tako se bodo v naslednjem letu  pisarne ARO, kjer se sedaj predajajo plani poletov, ukinile in bo potrebno plan poleta dajati zgolj preko “e-mailov” oz. preko elektronske aplikacije eAro, v izjemnih primerih preko telefona, o katerem pa razmišljajo, da bi bil plačljiv. Po 01, decembru se testno obdobje konča in prične se z novim načinom.

Vsak pilot z licenco bo imel možnost in potrebo, da se na Sloveniacontrol logira v aplikacijo eAro in kasneje preko tega oddaja flight plane. Neke stvari bodo dejansko lažje, nekatere kompleksnejše (“težje”). Uporaba storitve eARO bo mogoča od 1.12.2013 dalje.

Delavnica na omenjeno temo uporabo nove storitve za oddajo načrtov poleta in priprave na polet eARO  je potekala 10. oktobra 2013 na Brniku – http://www.sloveniacontrol.si/novice/delavnica-earo_2

Povezava do eAro fpl-sloveniacontrol.ead-it.com

Navodila za uporabo eAro (PDF) klik

pdf ikonca

 

 

UPORABA eAro sistema v  testnem obdobju ?

V času do pričetka uradne uporabe aplikacije eAro, to je do  1.12.2013, poteka testno obdobje. Kaj je potrebno narediti ? Prijavite se v sistem eAro, si ustvarite račun, nato pa pošljete prošnjo za vklop testnega obdobja na naslov eARO@sloveniacontrol.si.

OBVESTILA! SPOROČILO LKZP

Opomnil bi vas še, da ste v testnem obdobju po oddaji načrta poleta dolžni to sporočiti na telefonsko številko ARO Ljubljana 04 5951430 ali 431.

Hkrati pa bi vas opozoril na sledeče:

Testno obdobje do vključno 30.11.2013 ne pomeni, da se v tem času lahko oddajajo testni načrti poleta, ker se sedaj testirajo le še povezljivosti in odzivni čas, same operacije vključno z oddanimi načrti poleta pa so živi.

Še enkrat bi vas opozoril, da oddajate le načrte poleta, za lete, ki jih boste dejansko opravili. V primeru oddajanja navideznih načrtov – načrtov, ki ne bodo izvedeni, vam bomo v času do 1.12.2013 prisiljeni blokirati funkcijo oddaje načrta poleta v aplikaciji.

Dodatna pojasnila lahko dobite na naslovu earo@sloveniacontrol.si ali na telefonskih št.041323189 in 031668357 med 8:00 in 15:00.

Hvala za sodelovanje

Lep pozdrav

Aleš Omahne

Tags: , , ,

Leave a Comment