Akrobatski pilot Jago Stemberger

Jul 23rd, 2013 | By | Category: Letalstvo, Ultralahko letalstvo

Jago Stemberger se je rodil  5. aprila 1968 v Kranju.  Kot otrok je oboževal Petra Pana in vedno sanjal o poklicu pravega pilota.

Odraščal je v družini v kateri sta imela delo in disciplina prednost pred užitkom.  Oče je od Jaga vedno pričakoval najtežje in najboljše rezultate. Tako je postal Jagov moto: »Never Give Up«. Ta moto ga spremlja še danes!

Jago Stemberger je obiskoval Fakulteto za strojništvo v Ljubljani, kjer je končal študij kot pilot. Izkušnje je pridobival na vojaških letalih, kjer je pridobil zanimanje za akrobatsko letenje. Povezal se je z izkušenim akrobatskim pilotom Tomom Poljancem in začel leteti z akrobatskim dvokrilnim letalom Pitts S2B. Jago že od nekdaj obužuje dvokrilna letala in verjame v besede Seana D. Tuckerja kateri je nekoč izjavil: »They simply have a soul«.

Z dvokrilnim letalom Pitts je Jago nastopal na različnih prireditvah tako doma kot v tujini kjer je pridobival potrebne izkušnje za uresničitev svojih sanj. V zadnjih letih nastopa v sklopu tekmovanj Loop airshow ter Adria Air Race, kjer je zelo uspešen. Letos je na tekmovanju na Bledu osvojil tretje mesto v mednarodni konkurenci!

Naslednje poglavje v njegovem življenju je bil nakup akrobatskega dvokrilnega letala Ultimate 20-300S, ki ga je popolnoma prenovilo izkušeno hrvaško podjetje iz Zadra (Hrvaška), Aero Standard Company (http://www.aerostandard.hr/). Za zunanjo podobo so poskrbeli v studiu NEČEMARSONC (Slovenija), ki deluje zadnjih sedem let kot skupina, prejeli pa so že več mednarodnih priznanj na različnih oglaševalskih in oblikovalskih festivalih.

Letalo Ultimate 20-300S je Jagova »kuzla«, kot ji pravi sam in želimo jima veliko uspeha na mednarodnih tekmovanjih! V spodnjem video prispevku lahko občudujete verjetno enega zadnjih letov Jaga z letalom Pitts S2B. V galeriji pa si lahko ogledate predelavo dvokrilnega letala Ultimate 20-300S.

Video (Jago Stemberger, Bled Loop airshow 2013):

[nggallery id=1]

Vsi, ki bi vas v prihodnje zanimal polet z dvokrilnim akrobatskim letalom lahko informativno izpolnite spodnji obrazec. O podrobnostih Vas bomo obvestili.

[contact-form-7 id=”2922″ title=”Polet z akrobatskim letalom Ultimate 20-300S”]

 

 

 

Tags: , , , ,

Leave a Comment