15.9.2012 – Informativni dan – Šolanje za Pilota – Ultralahka Letala

Sep 12th, 2012 | By | Category: Ultralahko letalstvo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šolanje je razdeljeno na dva dela, in sicer:

1. del teorija

2. del praksa

Predavanja iz teorije se bodo odvijala 2-3x tedensko v večernih urah.

Termini se uskladijo s kandidati in predavatelji na samem srečanju. Teorija traja približno mesec in pol, praktični del usposabljanja pa obsega 30 ur letenja.

Vaša investicija v  teorijo in praktično usposabljanje znaša 4.500 EUR (možen dogovor glede plačilo po obrokih) – več informacij TUKAJ

Kako poteka šolanje za pilota ultralahkega letala?

Najprej obiskujete teorijo in po zaključku predavanj pišete interno preverjanje znanja.

Vmes opravite zdravniški pregled za kriterij 2 stopnje pri pooblaščenih zdravstvenih ustanovah. Takoj za tem se vam določi učitelj s katerim se individualno dogovarjate o terminih praktičnega usposabljanja – letenja. Prejmete šolsko knjižico v katero vpisujete lete in napredujete po programu vaj, ki jih zahteva šolanje, ter pristopne podatke za elektronski dostop do internega informacijskega sistema.

Kmalu pride trenutek, ko prvič poletite čisto sami in opravite nekaj samostojnih šolskih krogov. Znanje in izkušnje utrjujete, pričnete se pripravljati na izpit iz teorije, ki ga opravljate na Agenciji za Civilno letalstvo v Ljubljani, prijavite pa se, ko ste naleteli skupaj 30 ur.

Po uspešno opravljeni teoriji opravite izpitni let. Po uspešno opravljenem izpitu oddate prošnjo za članstvo v Letalskem Centru Maribor in omogoči se vam letenje po zelo prijaznih klubskih cenah. Cena klubskega letenja na uro za naše člane trenutno znaša 65 EUR / uro, kar vključuje vse stroške (tudi gorivo!).  Plačujete le efektivno letenje, dejanski čas, ko poletite in pristanete.  Za daljše rute, izlete na morje itd. je možen dogovor, da si sposodite letalo tudi za več dni. Ko postanete pilot z veljavno licenco je potrebno naleteti skupaj 20 samostojnih ur, ki jih že letite po klubskih cenah. Po 20 naletenih urah lahko s seboj vzamete na izlet svojega partnerja, družinske člane ali prijatelje in poezija v svetu letalstva se prične.

Oglejte si VIDEO Predstavitve letenja: http://www.letalska-sola.si/video-letalska-sola/

Vljudno Vabljeni!

p.s.: po končanem informativnem dnevu, ste vabljeni da ostanete pri nas na Letalskem Dogodku “GREMO V LUFT 2012” s pestrim letalskim programom, več informacij TUKAJ

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Comment